centre
applied research underground space POWERED BY COB partners:over carus
Het Centre Applied Research Underground Space (CARUS) is een kenniskring op het gebied van ondergronds bouwen. We willen kennis die in de praktijk ontwikkeld wordt, beschikbaar stellen aan studenten. CARUS is een samenwerking van meerdere hogescholen en een lectoraat in het HBO. Door te investeren in onderwijs en onderzoek richten we ons op de toekomst. Ons motto is dan ook: ‘Use today’s knowledge for tomorrow’s future’.

Wat doet CARUS?
CARUS voert onderzoek uit en ontwikkelt interessante, veelzijdige onderwijsmodules. Dit doen we door studenten, docenten en deskundigen samen te laten werken. De Minor ‘Ondergronds Ruimtegebruik’ is hiervan een goed voorbeeld. Je werkt in deze minor aan actuele cases en volgt theorielessen van (gast)docenten. Je bent hierna helemaal klaar voor de praktijk.

Onderzoek voeren we uit in samenwerking met ondernemingen en andere kennisinstituten. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek naar nieuwe ondergrondse bouwmethoden of de veiligheid van tunnels. Als student werk je hier ook aan mee als je kiest voor een afstudeeropdracht bij CARUS. Naast de kennis die je op doet tijdens deze projecten, zijn ook de contacten mooi meegenomen.


Wat heeft CARUS je te bieden?
Ben jij bezig met je Bachelor Built Environment (BBE) en heb je interesse in ondergronds ruimtegebruik? Dan biedt CARUS je een geweldige kans kennis en praktijkervaring op te doen over ondergronds ruimtegebruik. We leren je alle aspecten van ondergronds bouwen zodat je eenvoudig kunt instromen in de ondergrondse tak van Built Environment.

Daarnaast kan CARUS je helpen bij het vinden van een passende stageplaats, binnen of buiten CARUS. Met ons netwerk zijn er veel mogelijkheden voor een stage of een interessant afstudeerproject. Maar ook met andere vragen over ondergronds bouwen kun je bij ons terecht.

 
         
    [terug]  [top]