centre
applied research underground space POWERED BY COB partners:onderwijs
Studeer je Civiele Techniek, Bouwkunde of Bouwtechnische Bedrijfskunde en ben je geïnteresseerd in ondergronds ruimtegebruik? Dan zit je bij CARUS goed. Kies voor een boeiende cursus, uitdagende (afstudeer)stage of voor de minor Ondergronds Ruimtegebruik. Wij bieden verdieping in je opleiding en zorgen voor een goede aansluiting op de praktijk.
Een onderbouwing van het onderwijs vind je in ‘Carus in het HBO onderwijs’.


Minor Ondergronds Ruimtegebruik
In de minor werk je aan actuele cases en volg je theorielessen van (gast)docenten. Aan de hand van een ondergronds project verdiep je je in onderdelen van ondergronds bouwen. Door excursies en gastcolleges van externe professionals zorgen we ervoor dat je in aanraking komt met de nationale en internationale praktijk.


Als je de minor hebt afgerond, ben je in staat volwaardig mee te draaien in een ondergronds bouwproject. Grote en kleine projecten, van tunnels tot kabels en leidingen, hebben geen geheimen meer voor jou. Je kent de samenhang tussen verschillende fasen en weet begrippen zoals ‘veiligheid’, ‘risicomanagement’ en ‘beheer en onderhoud’ een plaats te geven in het project.


Vier deelgebieden
De minor bestaat uit vier deelgebieden. Zo is er het ‘Stedelijk Ondergronds’, ‘Grote Ondergrondse Infrastructuur’, ‘Kleine Ondergrondse Infrastructuur’ en ‘Tunnel Facility Management’. Deze deelgebieden behandelen allemaal weer andere aspecten van ondergronds bouwen, zoals vormgeving, ontwerp, aanlegtechnieken en management. De minor start waarschijnlijk weer in september 2011. Voor meer informatie en inschrijven kan je ook terecht op de website van KiesOpMaat.


Aanmelden
Enthousiast geworden? Terecht. Ondergronds Ruimtegebruik heeft enorm veel te bieden en is een groeiende markt. Wil je je inschrijven voor de minor Ondergronds Ruimtegebruik? In februari begint deze minor. Vul hieronder alle gegevens in en je ontvangt van ons zo snel mogelijk bericht.


ja, ik schrijf me in voor de minor ondergronds ruimtegebruik

naam
e-mail adres
hogeschool waar je nu studeert 
opleiding die je nu volgt

Afstuderen
Zit je in het laatste jaar van je studie, en zoek je een goede overstap naar de praktijk? CARUS stelt elk jaar afstudeerplaatsen beschikbaar. We bieden je een afstudeeropdracht in de afstudeerateliers die we aan de samenwerkende hogescholen organiseren. Geinteresseerd? Stuur een mailtje via het aanmeldformulier [aanmelden] .


 
         
    [terug]  [top]