centre
applied research underground space POWERED BY COB partners:van de perre symposium

Het Van de Perre Symposium is een jaarlijks terugkerend evenement. Als je interesse hebt in ondergronds ruimtegebruik dan mag je dit symposium zeker niet missen. Beleidsmakers, uitvoerende partijen, docenten en natuurlijk studenten ontmoeten elkaar hier. Voor het opbouwen van contacten, maar ook voor het opdoen van kennis is het symposium zeker een bezoek waard.

Van de Perre Symposium 2010
Ook in 2010 is er een Van de Perre Symposium. Het thema is dit jaar: 'Ondergronds Ruimtegebruik 2.0'. Meer informatie is te vinden op de website van het Van de Perre Symposium. [meer]

 


 
Johan Adriaan van de Perre
Het symposium draagt de naam van Mr. Johan Adriaan van de Perre de Nieuwerve (1738-1790). Deze Zeeuwse regent heeft veel betekend voor de wetenschap. Zo liet hij als natuurwetenschappelijk onderzoeker als eerste in Nederland een luchtballon op (1784). Zijn oorspronkelijke stadspaleis, gelegen te Middelburg, herbergt tegenwoordig het Zeeuws Archief. Het innovatief gebruik voor deze ondergrondse archiefruimte vormt een tweede reden de naam aan het symposium te verbinden.

 
         
    [terug]  [top]